Estàs embarassada i s’apropa l’estiu, potser comences a sentir que les teves cames s’inflen amb més facilitat, et sents més cansada…

L’augment de temperatura durant aquesta època de l’any pot fer que apareguin algunes incomoditats, especialment si estàs embarassada, tot i que això no és tant dolent com sembla. Estar embarassada a ple estiu també té els seus avantatges, jo sempre dic que es bo centrar-se en els punts positius de les coses i buscar recursos per sentir-nos millor, es per això que volem suggerir-vos uns senzills consells per gaudir del teu embaràs a ple estiu.

A banda de les clàssiques d’evitar passejar i fer exercici en els moments més càlids del dia, beure molta aigua, i menjar coses fresques sovint, des d’Espai Mares us recomanem:

Prevenir la inflamació de les cames

Mantenir les cames en alt tot el temps possible i realitzar banys amb aigua freda ajuda a reduir la inflamació de les cames. També tombar-nos de costat, evitar estar molt de temps dempeus sense moure’ns, beure aigua abundant, fer-nos algun massatge per millorar la circulació (drenatge limfàtic), ens ajuda a evitar la retenció de líquids.

 Avantatges per ser estiu: Si vius prop de la costa o vas de vacances a la platja, gaudiràs dels enormes beneficis que té banyar-se al mar i passejar per la platja. La circulació s’activa, la retenció de líquids es redueix i la sensació de benestar és enorme… què més es pot demanar!

.

Si no tens la sort de tenir a prop el mar, pots improvisar un “petit mar” a la banyera de casa. Emplena la banyera d’aigua a temperatura ambient, afegeix 3 quilos de sal gruixuda al aigua i submergeix-te. La inflamació de les cames es redueix força.

Compte amb el sol!

El sol és necessari per viure, de fet es molt important per la secreció de la vitamina D, així que NO hem d’evitar-lo. Com ja sabeu hi ha una major tendència a que surtin taques a la cara durant l’embaràs, per això ens hem de protegir.

El que hem de fer es evitar una exposició directa i perllongada durant les hores de major radiació solar (12-17h) i si volem realitzar alguna activitat a l’aire lliure durant aquestes hores protegir-nos amb cremes solars d’alt índex de protecció.

 Avantatges per ser estiu: Pots aprofitar les primeres hores del matí o les últimes de la tarda per anar a la platja, a passejar pel bosc, a estirar-te en una tumbona… Estaràs rebent els beneficis de l’exposició solar sense el perill de cremades, taques i sense aglomeracions… Podràs aprofitar la platja per a tu sola!

Calor-estiu-embarassada-recomanacions-consells-llevadora-espaimares-embaràs-aliments-lleugers-freds-saludables-amanides-sucs

Contra el calor: Aliments refrescants!

Menjar i beure aliments saludables, lleugers i refrescants és ideal per mantenir una hidratació adequada i la ingesta de vitamines i minerals necessaris.

Avantatges per ser estiu: L’estiu és ple de verdures i fruites de tots els colors i sabors, ens venen molt de gust les amanides variades en les que es barregen vegetals i fruites, fer combinacions líquides barrejant fruites i verdures, prendre sucs naturals… Existeix una gran varietat de fruites a la nostra disposició que es pot aprofitar, és una magnífica forma de cuidar la nostra alimentació.

 

Obre les finestres!

Mantenir la casa ben ventilada t’ajudarà a mantenir-la fresca i amb una temperatura agradable.

 Avantatges per ser estiu: No tens per que preocupar-te d’obrir les finestres com a l’hivern, la casa s’emplena d’aire frec i de vida. L’únic inconvenient son els mosquits… però no tot podria ser perfecte, oi?

.

Mou-te!

Mantenir-nos actives durant l’embaràs es imprescindible, busca una activitat a la teva mida amb la que gaudeixis i t’ho passis genial. Per sort l’oferta d’activitats específiques per embarassades cada vegada es major (ioga, natació, caminar…), així que troba la teva activitat i no paris de moure’t, treballaràs el teu cos, la teva ment, expressaràs les teves emocions, gaudiràs d’un espai per a tu i el teu nadó i els compartiràs amb altres embarassades.

 Avantatges per ser estiu: Moltes de les activitats poden ser a l’aire lliure, pots aprofitar per banyar-te al mar o a la piscina i després relaxar-te en la tumbona.

 

Roba lleugera

Vestir-nos amb roba de teixits naturals ajuda a regular la temperatura corporal, a més si evitem les pressions a la cintura, millorarà la circulació i per tant disminuirà la retenció de líquids.

 Avantatges per ser estiu: A l’estiu no ens hem de posar tanta roba a sobre, els teixits son lleugers i els colors alegres, llueix el teu embaràs!

Com veieu, hi ha moltes avantatges d’estar embarassada a l’estiu, ara toca posar els consells en pràctica i a gaudir!

Coneixes més? Et llegim!