Preparació a la Maternitat/Paternitat

L’Embaràs, el Part i el Postpart són processos vitals a la vida de les dones i en conseqüència de les famílies.
Són processos naturals i les dones estem preparades per fer-ho. Tot i això la gestació ens ofereix uns mesos per integrar que està passant al nostre cos i ens permet preparar-nos  pel part, el postpart i la criança.

Us oferim un espai  per compartir i reflexionar sobre la maternitat/paternitat, que us ajudarà a entendre els canvis físics, afectius i emocionals que es produeixen durant l’embaràs, el part i el postpart.

Els tallers estan estructurats de manera que us permetin treballar els dubtes, les pors i les emocions relacionades amb el món de la maternitat/paternitat així com desenvolupar les vostres capacitats per prendre decisions responsables amb tota la informació necessària per adaptar-vos a aquesta etapa de la vida de forma saludable i plena.  A més és un espai per compartir expectatives, experiències, sentiments, emocions i on treballar la confiança en la capacitat per parir i cuidar d’un nadó.

A cada sessió treballem els conceptes específics i necessaris per aportar-vos la informació, assessorament i les eines bàsiques per preparar-vos per la  Maternitat/Paternitat.

El curs és molt dinàmic i vivencial, és diferent e innovador ja que fuig de la “clàssica preparació al part” i es basa en el treball amb dinàmiques de grup i viure les experiències in situ.

Gaudireu amb la vostra parella creant un espai per afavorir la comunicació, la complicitat i l’implicació des de l’inici.  A més aquest curs és molt interessant pels pares, ja que els ajuda a prendre contacte amb l’embaràs, vincular-se amb el bebè, sentir-se segurs i disposar d’eines per acompanyar-vos durant el part i la criança.

A les sessions treballarem de forma dinàmica i vivencial afavorint l’interacció i participació del grup.

.

Preparació-part-parir-parella-Grona-Espai-Mares-Espaimares-Llevadora-curs-taller-educació-maternal

Part Naixement conscient · Preparació al part (teoria)

El part és un tema que remou moltes emocions, sentiments, creences, opinions… A aquest mòdul treballarem els següents temes relacionats amb el part:

 • Reflexionarem sobre el part. Tenir una actitud conscient i positiva.
 • Com reconèixer les contraccions de part i com acompanyar-les.
 • ¿Estic de part? Reconeix les senyals.
 • Confia en tu mateixa, en el teu fill i en la natura.
 • Mobilitzarem la pelvis i treballarem el perineu.
 • El part com a procés fisiològic i primitiu. Fisiologia del part, les diferents fases, formes de parir, etc.
 • El paper del dolor durant el part i com alleujar-lo.
 • Recursos per viure el part plenament. Què puc fer en cada fase, moviment, postures, elements que ens poden ajudar (respiració, aigua, pilota, massatges, calor…)
 • El paper de la parella durant el part. Aprendre a acompanyar.
 • El teu part, el seu naixement. Acompanyant al teu fill a néixer.

.

Aquest taller és més teòric, tot i que també té la seva part pràctica.

Té una durada de 4 hores.

Preparació-part-esferodinamia-pràctic-curs-taller-parella-parir-massatge-pilota-fitball-alleugir-dolor-parts-Girona-Espai-Mares-Espaimares-

Preparació al part · Esferodinàmia i massatge com a eines per viure el part (pràctica)

Es tracta d’un taller dinàmic que forma part del curs de Preparació al part i que està adreçat a parelles embarassades que desitgin conèixer i experimentar els beneficis que té l’esferodinàmia (fitball) i el massatge durant el treball de part.

A aquest taller treballem:

 • La importància del moviment, i el contacte físic durant el part.
 • El paper de la parella durant tot el procés. Com la parella ens pot acompanyar i amb quins recursos.
 • La connexió amb el bebè. Vinculació Mare-pare-fill.
 • Quines hormones participen durant el part i com podem afavorir la seva secreció de forma natural
 • Exploració de les diferents postures i massatges que es poden aplicar durant el part amb l’objectiu d’afavorir la implicació de la parella en el procés, acompanyar les contraccions amb el moviment i facilitar així el naixement del vostre fill.

.

Es tracta d’un taller pràctic on aprendreu que mitjançant diferents postures, moviments i l’aplicació de massatge aconseguirem alleugerir el dolor de les contraccions de part de manera natural, és imprescindible venir amb la parella o acompanyant que és qui aplicarà la major part d’aquestes tècniques.

Aquest taller té una durada de 2 hores.

Preparació al part semipresencial

La preparació al part semipresencial és una adaptació online del mòdul Part-naixement conscient, amb tota la informació adaptada a l’entorn digital i el mòdul presencial pràctic Esferodinàmia i massatge com a eines per viure el part, amb un bonus d’un mòdul de Postpart.

El curs està estructurat en 3 mòduls de 2-3 hores cada mòdul. A les dues sessions online parlarem del part (mòdul part-naixement coscient) i del postpart, i a la sessió presencial treballarem la preparació al part pràctica amb eines tant per a tu com per la teva parella.

Al llarg de la preparació virtual us facilitarem informació, assessorament, resoldrem els vostres dubtes i proporcionarem eines i recursos per gestionar d’una forma empoderada i saludabe aquests dos moments vitals clau.

Les sessions online es faràn in streaming (us facilitarem prèviament el link) i podreu resoldre dubtes en directe. Les sessions presencials es faràn al nostre centre de Girona.

Part-naixement conscient

Preparació al part teòrica

durada: 4h

Esferodinàmia i massatge

Preparació al part pràctica

durada: 2h

Postpart

Introducció al postpart teòrica

durada: 3,5h

Al llarg de la preparació virtual us facilitarem informació, assessorament, resoldrem els vostres dubtes i proporcionarem eines i recursos per gestionar d’una forma empoderada i saludabe aquests dos moments vitals clau.

Les sessions online es faràn in streaming (us facilitarem prèviament el link) i podreu resoldre dubtes en directe. Les sessions presencials es faràn al nostre centre de Girona.

És imprescindible venir en parella i/o acompanyant sempre que esteu  de més de 28 setmanes d’embaràs.

.

Properes sessions de preparació al part online i presencials

Recomanacions: Portar roba còmoda, una tovallola per posar sobre la màrfega i mitjons gruixuts.

.Si tens dubtes pots consultar les nostres condicions o contactar-nos per telèfon o whatsapp al 673 159 668 i per e-mail a espaimares@espaimares.cat

Preparació al part semipresencial

180
 • La preparació al part més completa